nedjelja, 2. listopada 2011.

GOSPODARSKO-POLITIČKIPROGRAM SHZ-HDZ-SDP

Budite sudionik promjena.

Stranka Hrvatskog Zajedništva je prihvatila gospodarske i političke programe Hrvatskog Svjetskog Sabora .koji intenzivno radi preko 15 godina na organizaciji najeminentnije hrvatske stručnjake iz Hrvatske i Svijeta.. Time su izradili gospodarski program RH i osigurali sredstva od 55 milijardi eura za investicije u RH. Bez da Hrvatska proda 1m2 zemlje i bez da se zaduži jedan euro. Hrvatskoj se osigurava povećanje godišnji BDP od 7% . Otvaranje 300.000 novih radnih mjesta . Hrvatskom narodu osigurat će se blagostanje za narednih 50 godina. EZ je financirala taj program sa 7 miliona eura.Zahvaljujući našim eminentnim stručnjacima Hrvatska ga je dobila besplatno, jer su oni radili besplatno. Samo su koautori tog programa.i . Pokojni Predsjednik Franjo Tuđman koji je bio na tom sastanku pitao ih je kako su došli rekli su vlakom . Rekao je sada idete sramnom , te su se sa njegovim avionom vratili u Hrvatsku.. 28.6.2010 Glasovanjem u EZ pobijedili smo Italiju i Sloveniju koji su u EZ a Hrvatska nije.Taj uspjeh niti jedan hrvatski tisak nije objavio .Prešućen je . Hrvatski ministarki, koji su po službenoj dužnosti na tom glasanju trebali biti i to trojica iz tri različitih ministarstava. Nije bio niti jedan.. Naši stručnjaci nastupali su u sastavu austrijskog Tima i pobijedila je Hrvatska sa svojim programom i to i sa dvotrećinskim većinom glasova. Naši ministri su naknadno išli to potpisati ali opet hrvatska javnost o tome ništa vezna. ZAŠTO ?. Tim programom Hrvatska dobiva 7 međunarodnih koridora sto znači da Hrvati od rente mogu živjeti. Taj program ERZ je usvojila 28.6. 2010 i dala bjanko certifikat garanciju za sve investitore u tom programu. Programu u kojem su naši znanstvenici znanstveno dokazali EZ.da je multiplikator 11,

Pogledajte www.hssd.hr pod rubrikom vijesti . Sve je objavljeno sve je transparentno. Osim Glasa koncila nitko ništa nije objavio .Pogledajte Glas Koncila broj 8/2010. pa ce Vam puno toga biti jasno. privitku certifikat EZ kojim se garantira investicije u navedene programe.









Program Stranke Hrvatskog Zajedništva:

Gospodarski program

1. Luku Rijeka osposobit da bude glavna Luka ulaza i izlaza robe u eu prema svijetu

2. Hrvatskoj osigurati 7 međunarodnih koridora,što hrvatskoj osigurava prihode ( Rentu Bogom dati položaj)

3.. Proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.

4. Riješene svih neriješenih graničnih područja RH koje sada koristi Srbija,Slovenija i CRna Gora.

5. Izgradnja međunarodnog poslovnog centar Karlovac

6. Izgradnja međunarodnog centara mladih Na području Grada Vrgorca.Makarske i Ljubuškog susjednog garda BIH.

7. Putem razvojnih centara RH Zagreb,Split,Osijek i Rijeka Osigurati otkup svih poljoprivrednih i mesnih proizvoda.

8. Izgraditi dvosmjernu elektrificiranu željeznicu prugu Pula Zagreb prema Mađarskoj granici.

9. Izgraditi .dvosmjernu elektrificiranu željezničku prugu Raša Slovenija koja ide pravac Venecije.

10. Izgraditi novi vodovod Lika- Rijeka ,kako bi se osigura voda za izvoz ( POstignuti dogovori Hrvatska daje litru vode za litru plina Franko Rijeka.

11. Izgradnja 5 brodova sa tankerima od rusvaj za provoz vode prema Africi i plina iz Afrike prema Hrvatskoj.

12. Izgradnja dvosmjernog kanala Dunav Sava i osiguranje riječnog plovnog prometa do Karlovca

Za navedene investicije osigurana su sredstava od 55 milijardi eura .Realizacijom tih sredstava otvorit će se cca 350. tisuća novih radnih mjesta a hrvatskoj osigurati godišnji DP od najmanje 5% Hrvatskom narodu osigurat gospodarsku stabilnost u narednih 50 godina.

Politički program :

1.Ukinuti nadri institucije, ukinuti sva opterećenja dohotka osim socijalnog i za nezaposlene.

2. Preustroj RH organizirati po kulturnim,jezičnim i gospodarskim specifičnostima

3. Vratiti narodu opljačkano

4. Osigurati socijalnu sigurnost građanima RH.

5. Uvesti odgovornost po uzoru na sveto pismo mišlju, riječju djelom i propustom od mjesne zajednice do Sabora RH

6. Uz Zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast uvesti još i četvrtu monetarnu vlast.

7. Osnovati Hrvatsku Svjetsku banku

8. Osigurati da Narodna Banka Hrvatske bude istinski Hrvatska Narodna Banka , koja ce služiti interesima hrvatskog naroda a ne interesima domaćeg i stranog kapitala

9. Majkama sa 3 i vise djece osigurati prosječna mjesečna primanja i sva prava iz radnog odnosa, kao da su zaposlene.

10. Osigurati svoj djeci besplatni smještaj u vrtićima.

11. Osigurati svim đacima i studentima besplatno školovanje

12. Uvesti odgovornost da onaj tko je pronevjerio ili za sebe osobno iskoristio vršeći državne poslove vise se nikad ne može zaposliti u državnim službama..

Vanjska Politika:

1.Vodi korektnu partnersku politiku sa svim zemljama svijeta bez superiornosti i bez podčinjenosti na ravnopravnim odnosima . Cijeneći svoje a uvažavajući tuđe.

2. Stranka Hrvatskog Zajedništva Hrvate izvan domovine prihvaća kao sastavni dio Hrvatskog Naroda .

3. Hrvati Bosne i Hercegovine nisu Dijaspora nego konstitutivni narod Bosne i Hercegovine koji imaju pravo na svoj teritorij ( Herceg Bosnu) pismo i kulturu . Hrvatska ako matična država Hrvate Bi H mora štititi i zasititi pred međunarodnim subjektima i u garniram mogućnosti pomoći da kao narod ostvare svoja prava, konzumiraju ista i budu ravnopravni sa drugim narodima Bi H.

Kultura:

Stranka HZ podržava olimpijadu kulture koja ce se održati 2012 godine u Osijeku i sve druge kulturne sadržaje putem kojih se inicira, predstavlja hrvatska kultura u hrvatskoj i u svijetu.

Zagreb, 21.travnja 2011. godine Predsjednik SHZ:

Željko Vinski ing.


Poštovani pripadnici Hrvatskog Naroda !

Izaberite onaj program i stranku koja vas neće iznevjeriti

Usporedite sami izaberite stranku koja će vam vratiti povjerenje u čovjeka, osigurati bolje sutra. Hrvatski Narod ima Bogom date resurse, koji mu omogućava da bude najrazvijeniji dio Europe. Sve to pod uvjetom da se ne krade ,ne pljačka vlastiti narod i Država Hrvatsku. Bez zaštite nacionalni interes, nema zaštite ni osobnog interesa. Dajte svoj glas onoj stranci kojoj ćete pomoći da predstavljeni program realizirati, koju ćete kazniti, smijeniti sa vlasti ukoliko predstavljeni program ne realizira i to odmah nakon 6 mjeseci ako sa realizacijom programa ne krene odmah.

Hrvatski Narod neće više nikome dati mandat da vlada, četiri osam ili 16 godina, bez da se polažu računi o izvršenje obećanja. Stranka Hrvatskog Zajedništva navedeni program će realizirati ,ako dobije mandat Hrvatskoga Naroda, ako ne dobije mandat biti će neugodna opozicija. U tom slučaju tko god drugi dobije mandat imati će ga ne duže od godinu dana, jer će morati raspisat nove izvanredne izbore ili narodu osigurati blagostanje.







Usporedite sami izaberite i dovedite onu stranku na vlast kojoj ćete pomoći da predstavljeni program i realizirati.

Program Stranke Hrvatskog Zajedništva i partnera.
1. Programski okvir
.Program objavljen 19 rujna 2009. godine
OStranka Hrvatskog Zajedništva će zajednički, sa hrvatskim narodom, uvesti red, rad i građanski moral kao osnovno mjerilo vrijednosti čovjeka. Promjenama načina vladavine osigurati će da Hrvatska bude: Pravna, socijalna, demokratska, suverena, suvremena i neovisna Država. Država ravnopravnih naroda i narodnosti koji će imati sigurnu i sretnu budućnost.
2.Gospodarska platforma
Nema više zaduživanja niti prodaje jednog m2 hrvatske zemlje:
a. Uskladiti potrošnju sa rastom proizvodnje
b. Smanjiti doprinose na plaće za 25%
c. Osigurati prosječni rast BDP 5% do 7% na godišnjoj razini.
Vaša pitanja
3. Regionalni razvoj i korištenje fondova Europske unije
Program objavljen 19.rujna 2009 godine
Hrvatska sa četiri regije
Zagrebačka, Splitska, Osječka i Riječka .
Hrvatsku učiniti najsnažnijom turističkom regijom. / Hrvatska oaza Europskog i svjetskog turizma) sa ekološkom poljoprivredom i pratećom industrijom.
Poljoprivrednu proizvodnju ojačati i osposobiti da zadovolji sve potrebe turističke potrošnje.
Osigurati povezivanje gospodarskih subjekata na području cijele Republike Hrvatske i time osigurati ravnomjerni razvoj svakog kutka lijepe naše Hrvatske.
Vaša pitanja
Program objavljen 19. rujna 2009 godine
Šume vode, zemljište ljudski kapital su strateška bogatstva Hrvatskog Naroda.
Otvoriti ćemo prostor za interesno povezivanje i osigurati funkcioniranje istog u interesu subjekata i nacionalnom interesu Države Hrvatske.
Proglasiti isključivo gospodarski pojas na moru i time osigurati zaštitu nacionalnih interesa na Jadranu, kao što je to učinila Italija i Slovenija.
Vaša pitanja

5. Turizam

Program objavljen 19.rujna 2009

Intenzivan razvoj ciljanoga turizma u skladu sa dijelom obavljenog programa u točci 2. (Hrvatska oaza Europskog i Svjetskog turizma) u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma koju su izradili nezavisni stručnjaci a Stranka Hrvatskog Zajedništva u suradnji sa nezavisnim stručnjacima istu će realizirati.

Vaša pitanja

6. Politika zaštite okoliša, prirode i prostora.

Program objavljen 19.rujna 2009. godine
a. Proglasiti cijelu Hrvatsku ekološkim zaštićenim prostorom
b. Osigurati elektroenergetsku nezavisnost Republike Hrvatska po programu nezavisnih stručnjaka, koji su znanstveno dokazali da Hrvatska ima potencijale da to može osigurati. SHZ će taj program realizirati.
Vaša pitanja
Program objavljen 19.rujna 2009 godine
a. Udžbenike i sve programe prilagoditi potrebama hrvatskog gospodarstva, kako bi znanje pojedinca služilo pojedincu i cijelom Hrvatskom Narodu.
b. Povećati primanja nastavnicima i profesorima za 30%
c. Osigurati besplatno školovanje za sve đake i studente
Vaša pitanja

8.Kultura

Iniciranje, podržavanje i financiranje svih kulturnih programa koji su u interesu naroda i Države Hrvatske kao što aktivno sudjelujemo i podržavamo program Međunarodne Svjetske igre

Www. World-art-games.com

Međunarodni centar mladih

i druge sadržaje kojima se osigurava predstavljanja kulturnih vrijednosti i uspostava međunarodne suradnje .

  1. Zdravlje za sve
Zdravlje za sve, ali ne deklarativno nego istinski i sadržajno.
Opću zdravstvenu zaštitu dignuti na razinu dostojnosti čovjeka.
Vaša pitanja
10.Rad i Radništvo
Program objavljen 19.rujna 2009. godine.
a. Otvoriti 300.000, novih radnih mjesta.
b. Radnike nagraditi a neradnike kažnjavati.
Vaša pitanja
11. Mirovinski sustav i socijalna politika
Program objavljen 19.rujna 2009. godine
a. Postojeće mirovine povećati od 5 do 30%, odnosno najniže za 30%, a najviše za 5%.
b. Ukinuti povlaštene mirovine.
Vaša pitanja
12.Politika za mlade
Program objavljen 19. rujna 2009. godine
a. Osigurati posao odmah nakon završenog školovanja.
b. Besplatno školovanje đacima i studentima
  1. Mladima osigurati kredit za gradnju kuće ili stana po povoljnim uvjetima.
d.Putem međunarodnog centra mladih, međunarodnih kulturnih natjecanja,različitim kolektivnim aktivnosti osigurati mladima sadržaje kojima će oni biti zadovoljni za raditi društveno koristan rad
e. U svakom mjestu općini i gradu osigurati mladima prostor za njihovo druženje
Vaša pitanja
13. Hrvatski Branitelji Domovinskoga Rata
Program objavljen 19.rujna 2009. godine.
a. Svim Braniteljima osigurati jednaka prava
b. Svim Braniteljima osigurati stambeni smještaj.
Vaša pitanja
14.Članstvo u Europskoj Uniji i vanjska politika
Program objavljen 19. rujna 2009. godine.
a. Hrvatska je u Europskoj Uniji
b. Članstvo u uniji tek kada se osposobimo odnosno kada sredimo stanje u svojoj kući. Do tada poslovno partnerstvo sa EU u realizaciji zajedničkih programa koji su usvojeni od strane EU. Ti programi Hrvatskoj osiguravaju investicije od 55 milijardi eura i otvaranje 300.000 novih radnih mjesta. Zajedničke programe Europa je usvojila i prihvatila 28. 06. 2010. godine. To je ujedno i gospodarski program Stranke Hrvatskog zajedništva koji je znanstveno dokazan na tri znanstvena skupa predstavljen u Zagrebu Sveučilišna Knjižnica 9. 2. 2010, objavljen u „Glasu Koncila“ broj: 8/2010. Nadalje predstavljen na znanstvenim skupovima.15. 6. 2010 i 9.9. 2010 godine.
Vaša pitanja
15. Obrana i nacionalna sigurnost
Program objavljen 19. rujna 2009 godine.
a. Osposobiti oružane snage kako bi mogle moralno, pravno i vojno zaštiti teritorij Republike Hrvatske u skladu sa Međunarodnim pravom i ugovorom sa NATOM.
b. Vratiti pod jurisdikciju hrvatski teritorij koji već 20 godina koristi Srbija,Crna Gora i Slovenija.
c. Nema rasprave o Osimskim sporazumima, a Daila ostaje u vlasništvu Hrvatske.
d. Osigurati svim građanima vojnu zaštitu unutar teritorija Republike Hrvatske.
Vaša pitanja
16. Uloga Države - u promjene zajedno sa građanima
Program objavljen 19.rujna 2009. godine.
a. Javni rad državnih organa i kontrola od građana.
b. Istinski, a ne deklarativni podržavati civilna društva i osigurati im istinske informacije i nadzor nad državnim tijela u području njihove nadležnosti.
c. Informacije o radu državnih institucija učiniti javnim osim onih koje moraju biti tajne, a odnose se na nacionalnu sigurnost RH.
Vaša pitanja
17. Pravosuđe
Program objavljen 19.rujna 2009. godine.
Pravosuđe je odgovorno za funkcioniranje pravne države.
a. Uvesti rad red i poštenje u pravosuđe.
b. Poštene i učinkovite suce nagrađivati, a nepoštene i nekorektne kažnjavati.
c. Smanjiti sudsku taksu za 50%.
d. Osigurati pravnu zaštitu svakom građaninu bez obzira na njegovo imovinsko stanje.
Vaša pitanja
18.Društvo bez korupcije
Program objavljen 19. rujna 2009. godine
a. Osigurati povrat sredstava dobivenim korupcijom.
b. Korumpiranima osobama doživotno zabraniti rad u državnim organima i u javnim ustanovama
c. Uspostaviti sustav kontrole na svim razinama vlasti posebno u državnim ustanovama.
Vaša pitanja.
19.Ljudska prava i građanske slobode
Program objavljen 19.rujna 2009. godine.
a. Osigurati jednakost građana bez obzira na njihovu vjeroispovijed.
b. Ženama dati veća prava i osigurati im veći udio u sudskim i izvršnim vlastima.
  1. Ženama sa troje i više djece osigurati prosječni dohodak i sva prava iz radnog odnosa kao da je zaposlena.
d. Svoj djeci osigurati besplatni vrtić bez obzira na primanja roditelja.
Vaša pitanja
20. Nova javna uprava kao uslužna djelatnost
a. Službenicima u državnoj upravi povećati primanja za 30%.
b. Racionalizirati državnu upravu i uskladiti je sa potrebama građana.
c. Državnim službenicima koji ne rade u skladu sa Zakonom o upravnom postupku doživotno zabraniti rad u Državnoj upravi i u javnim službama.
Vaša pitanja
21.Politika decentralizacije
a.Decentralizirati sve one djelatnosti vezane za život i rad građana osim državne uprave b.Uvesti pravnu sigurnost građana na razini države, kako bi se izbjegla pravda lokalnih šerifa koji danas najčešće vladaju u ime Države Hrvatske, a za svoj osobni interes.
Vaša pitanja .
Napomena1:
Telegrafski nabrojeni osnovni dijelovi investicijskih programa:
UKUPNO PROCIJENJENI HRVATSKI STRATEŠKI RESURSI ZA IZRAVNA INOZEMNA I TUZEMNA ULAGANJA RAZVOJNOG KAPITALA PO PRINCIPIMA JAVNOG STRATEŠKOG PARTNERSTVA IZNOSE 55 MILIJARDI EUR
U okolnostima kada je Hrvatska dovedena u poziciju visoko zadužene zemlje čiji je vanjski dug veći od vrijednosti BDP i kada je javni dug prešao granicu od 60% BDP te kada je Hrvatska ušla u zonu međunarodnog kreditnog rejtinga BBB-, po kojem su hrvatske državne obveznice postale obično smeće, Hrvatska se više ne može zaduživati za izgradnju velikih strateških objekata infrastrukture, suprastrukture i kapitalne opreme kao temeljnih uvjeta za razvoj prometnog i gospodarskog sustava, što je državna obveza, jer se radi o općem i javnom dobru koje ne može biti u privatnom i mješovitom vlasništvu i sa kojim upravlja država. Ovaj problem Hrvatska može riješiti samo i jedino kroz javno-privatno partnerstvo sa strateškim partnerima iz svijeta i zemlje i to bez novih državnih zaduživanja i bez prodaje svoga teritorija. Za realizaciju ove gospodarske strategije STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA posjeduje i nudi slijedeće projekte:
1. Izgradnja nizinske dvokolosiječne željezničke pruge Rijeka – Karlovac – Botovo.
2. Izgradnja matičnog kontejnerskog terminala „Zagrebačko pristanište“ u riječkoj luci.
3. Izgradnja prometno-industrijskog logističkog centra „Miklavlje“ uz Matični terminal.
4. Izgradnja „suhe luke Rugvica“ kod Karlovca- velikog kargo-industrijskog središta.
5. Izgradnja višenamjenskog kanala Vukova – Šamac.
6. Izgradnja plovnog kanala Rugvica – tok rijeke Save.
7. Izgradnja željezničkih kolosijeka unutarnjeg transporta Rijeka-Miklavlje- Škrljevo.
8. Konstrukcija električnog automatiziranog tračnog vozila za unutarnji prijevoz TEU.
9. Izgradnja IMONODE željezničke pruge Trieste-Koper-Rijeka-Karlovac, ………
10. Izgradnja novog Matičnog i modalohr terminala Brišica (HŽ veza sa Veneziom).
11. Izgradnja LNG terminala „Omišalj“ sa pratećim terminalima i VAS sadržajima.
12. Izgradnja tri hidrocentrale kanalu Vukovar – Šamac.
13. Razvoj međunarodnog poslovnog centra na prostoru od Makrske - Vrgorca - LJubuškog susjednog garda Bosne i Hercegovine.
14. Razvoj udruženja sjevernojadranskih luka NAPAN kao inputa/outputa EU prema zemljama Blisko, Srednjeg i Dalekog Istoka koje predstavlja najveće tržište na svijetu
15. Posjedujemo program razvoja cjelogodišnjeg turizma i proizvodnje ekološki prehrambenih proizvoda koji su namijenjeni turistima i za izvoz čime se definitivno rješava problem poljoprivrede na dugi vremenski rok po državnom programu.
16. Pripremljen je poseban sveobuhvatni program razvoja energetike čiji su nositelji svjetski priznati stručnjaci i moralni ljudi koji se bore za opće dobro što je jamstvo da će projekti iz energetskog programa biti uspješno primijenjeni čime se postiže hrvatska energetska neovisnost.
Realizacijom navedenih investicija otvorit će se 300.000 do 350.000 novih radnih mjesta i povećati BPD 5% do 7 % godišnje.
Napomena: 2.
Projekti od 1. – 8. čine jedinstvenu tehničko-tehnološku i organizacijsku cjelinu koja se mora realizirati u jednom paketu, jer navedeni projekti pojedinačno ne znače ništa. Realizacijom ovih projekta osigurava se ekonomski multiplikator od najmanje 11 što znači da se na svaku kunu prihoda iz ovoga programa još ostvaruje najmanje 11 kuna novog prihoda u poduzećima koja su logistički povezana na ove projekte, a to su mali i srednji poduzetnici koji sačinjavaju kralježnicu hrvatskog gospodarskog sustava.
Program Kukuriku koalicije
SDP,HNS,IDS i HSU
______________________
Objavljeno 14.09.2011.
Četiri stranke, jedan plan

Kukuriku koalicija je savez četiriju stranaka koje zaokupljaju slične vrijednosti i kojima je zajednički cilj - probuditi hrvatske potencijale i stvoriti ekonomski stabilnu Hrvatsku u kojoj žive zadovoljni građani.

Plan 21 je dokument koji definira osnovne smjernice djelovanja buduće koalicijske vlade. Podijeljen je na 21 poglavlje i u njega su ugrađena načela suvremenog upravljanja državom i konkretne mjere za buđenje hrvatskih potencijala. U plan je uložen višegodišnji napor brojnih stručnjaka iz raznih područja.
Implementacijom mjera iz Plana 21 uredit će se najvažniji segmenti hrvatskoga društva, posebno s naglaskom na gospodarstvo koje je osnova za razvoj. Plan 21 je put do rješenja ključnih egzistencijalnih izazova svih građana Republike Hrvatske.
Ne može se vječno živjeti na dug

Rast industrijske proizvodnje, uravnoteženje javne potrošnje, olakšice za reinvestiranu dobit i smanjenje doprinosa na plaće samo su neke od snažnih mjera naše gospodarske platforme. Njihovo ostvarivanje znači nova radna mjesta i prosječan rast BDP-a od 2 do 4% na godišnjoj razini.

3. Regionalni razvoj i korištenje fondova Europske unije

Objavljeno 14.09.2011.
Država je snažna onoliko koliko je snažna njezina najslabija regija

Naš je cilj sjeverozapadnu Hrvatsku učiniti najsnažnijom industrijskom regijom, u panonskoj Hrvatskoj ostvariti sinergiju moderne poljoprivredne proizvodnje i na njoj temeljene prehrambene industrije te jadransku Hrvatsku sustavno graditi u snažan turistički brand. Sve to će se postići vođenjem snažne industrijske regionalne politike i učinkovitim korištenjem sredstava iz fondova Europske unije.

4. Poljoprivredna politika i politika ribarstva

Objavljeno 14.09.2011.
Šuma, vode i ribe nisu samo imenice, nego imovina strateškog nacionalnog značenja
Posebnu pozornost posvetit ćemo interesnom povezivanju i udruživanju malih obiteljskih poljoprivrednih proizvođača radi zajedničkog nastupa na tržištu.
Poticat ćemo interesno povezivanje i udruživanje ribara i riboprerađivačke industrije, čime će se stvoriti preduvjeti za gradnju infrastrukture koja nedostaje u ribarstvu i plasman robe na domaćem tržištu i tržištu Europske unije.
To su samo dvije od 20 mjera kad je u pitanju poljoprivredna politika i politika ribarstva naše koalicije.

5. Turizam

Objavljeno 14.09.2011.
Usmjereni razvoj turizma preduvjet je kontinuiranog rasta prihoda

Naš prvi korak bit će definiranje jedinstvenog pozicioniranja Hrvatske kao vrhunske i jedinstvene destinacije na turističkoj karti Europe. To je preduvjet sustavnoga i usmjerenog razvoja hrvatskog turizma, rasta broja noćenja i prihoda od turizma.

6. Politika zaštite okoliša, prirode i prostora

Objavljeno 14.09.2011.
Hrvatska – ekološki vrt Europe

Vlastitim sredstvima i sredstvima Europske unije poticat ćemo razvoj različitih obnovljivih izvora energije čiji bi udio bio veći od 20% ukupne potrošnje energije. To ne znači samo zelenu, nego i bogatu Hrvatsku.

7. Obrazovanje i znanost

Objavljeno 14.09.2011.
Društvo znanja preduvjet je društva uspjeha

Definirali smo mjere uz pomoć kojih bi Hrvatska doista postala konkurentno društvo znanja. Neke od tih mjera su poboljšanje društvenoga i materijalnog položaja nastavnika, bolja opremljenost škola i uvjeta rada te besplatno školovanje uspješnih i redovitih učenika i studenata u javnim ustanovama.

8. Kultura

Objavljeno 14.09.2011.
Razvoj kulturnog turizma kao jedna od temeljnih strateških odrednica

Plan nam je javnim novcem znatnije poticati povezivanje hrvatske kulture i turizma radi snažnijeg razvoja oba segmenta i strateškog pozicioniranja Hrvatske ne samo kao zemlje prirodnog bogatstva, nego i kulturnog.
Objavljeno 14.09.2011.
Pacijent i njegova obitelj u središtu su novog zdravstvenog sustava

Zdravlje ne smije biti luksuz, a pacijent i njegova obitelj moraju biti u središtu zdravstvenog sustava. Neke od mjera kojima ćemo to ostvariti su redefiniranje lista lijekova i proširenje osnovne A liste lijekova, revitalizacija centara za kućne posjete i smanjivanje lista čekanja.

10. Rad i radništvo

Objavljeno 14.09.2011.
Najveća povreda prava radnika je nezaposlenost

Sigurnost radnika i radničkih prava jamčit će: pravedni zakoni, brzo pravosuđe, specijalizirani radni sudovi, neovisna i učinkovita inspekcija rada, besplatna pravna pomoć radnicima, sindikalna potpora radniku te strogo kažnjavanje onih koji svjesno i sustavno krše radnička prava. A to je samo uvod u naše ostale mjere.

11. Mirovinski sustav i socijalna politika

Objavljeno 14.09.2011.
Socijalna skrb nije oblik državnog milosrđa

Postojeća razina mirovina neće se smanjivati, a cilj nam je postupno povećavati iznos prosječne mirovine u odnosu na iznos prosječne plaće. Jedna od mjera u nastavku mirovinske reforme bit će ukidanje povlaštenih mirovina saborskim zastupnicima, članovima vlade i sucima Ustavnog suda.
newsletter
Objavljeno 14.09.2011.
Trokut - škola, posao, stan – okosnica naših politika za mlade

Uključenje i snažni angažman mladih u društvo jedan je od vitalnih interesa naše države. Kako bi se to ostvarilo, planiramo mladima pružiti poticajne mjere poput povoljnih studentskih kredita s obvezom otplaćivanja nakon zaposlenja, čvršće povezivanje tržišta rada s obrazovnim sustavom na stručnoj praksi i stažiranju, poticanu stanogradnju, povoljni najam i otkup stanova te brojne druge mjere.
Objavljeno 14.09.2011.
Branitelji nisu teret koji živi iznad društvenog standarda zajednice

Nećemo ukidati niti umanjivati niti jedno pravo istinskim sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata. Naša politika prema braniteljima temeljit će se na tri osnovna programa: novi model zapošljavanja branitelja, izmijenjen sustav stambenog zbrinjavanja branitelja i novi model zdravstvene skrbi branitelja.
Objavljeno 14.09.2011.
Važno je da Hrvatska uđe u Europsku uniju, a još važnije da Europa uđe u Hrvatsku

Članstvo u Europskoj uniji nudi brojne prednosti, prije svega one gospodarske. U suradnji s udrugama civilnog društva otvarat ćemo dijalog i razgovarati s građanima o svim tim prednostima i njihovu najučinkovitijem korištenju.
Objavljeno 14.09.2011.
21. stoljeće nosi nove sigurnosne izazove na koje trebamo odgovoriti

Naša koalicija ne pristupa problematici nacionalne sigurnosti samo u okvirima uskog obrambeno-obavještajnog shvaćanja, nego inzistira na širenju okvira sigurnosti u smjeru građanskog poimanja sigurnosti.
Objavljeno 14.09.2011.
Naš osnovni cilj – transparentan i otvoren rad tijela državne vlasti

Državna tijela moraju djelovati transparentno i otvoreno. Snažnije uključivanje civilnog društva u nadzor rada državnih tijela i što bolja informatizacija neke su od mjera kojima to mislimo ostvariti.
17. Pravosuđe
Objavljeno 14.09.2011.
Stvaranje prave pravne države

Naše mjere za učinkovito pravosuđe su brojne. Neke od njih su racionalizacija broja sudova, ubrzanje sudskih postupaka i rješavanje zaostataka različitim pravnim polugama, digitalizacija i stvaranje jedinstvenog sustava zemljišnih knjiga i katastra. Rješavanje tih i drugih mjera iz našeg plana preduvjet je funkcioniranja pravne države.
Objavljeno 14.09.2011.
Učinkovito i sustavno rješavanje korupcije na svim razinama
Rješavanje korupcije temeljni je preduvjet za razvoj zdravog društva i uspješne države. Korupciju mislimo iskorijeniti sljedećim mjerama: ubrzati rad na uspostavi e-uprave, uvesti transparentnost i dostupnost postupanja svih tijela državne uprave i lokalne samouprave na web stranicama, potaknuti bolju suradnju represivnog sustava. To je samo početak niza od 23 ključne mjere za suzbijanje korupcije.
Objavljeno 14.09.2011.
Društvo jednakosti, a ne društvo podjela

Definirali smo mjere koje služe reguliranju i ostvarivanju prava nacionalnih manjina, ravnopravnosti žena i muškaraca, slobode vjerovanja te slobode izbora životnog stila i zasnivanja obitelji. Naš je cilj stvaranje i aktivno življenje društva jednakosti, a ne društva podjela.
Objavljeno 14.09.2011.
Naš cilj – obrazovani, učinkoviti, dobro plaćeni i ljubazni državni službenici

Racionalizacija i reforma državne uprave ne znači ništa drugo nego sustavno ulaganje u obrazovanje i učinkovitost državnih službenika. Usmjerit ćemo se prema ulaganju u kvalitetan kadar državnih i javnih službenika kako bi postao pouzdan servis u službi građana.
Objavljeno 14.09.2011.
Sustav građen “odozdo prema gore”, a ne obrnuto

Naš cilj je povećati ovlasti jedinica lokalne i regionalne samouprave i sustići razvijene zemlje Europske unije koje 20 do 25 posto javnih financija raspodijele regionalnim i lokalnim zajednicama. To je bila osnovna vodilja pri definiranju mjera politike decentralizacije.
Vaša pitanja.
Zajednički Program Hrvatske Demokratske Zajednice HDZ, HSU, HSS i SDSS
Objavljeno
27. rujna 2011. 12:52

HDZ hoće konkurentnu, socijalno odgovornu, pravednu, europsku i ravnomjerno razvijenu Hrvatsku

HDZ hoće državu gospodarskog rasta, štednje i zaposlenosti, državu socijalne pravde i kršćanskih vrijednosti, državu učinkovitog pravosuđa i nulte stope tolerancije prema korupciji, odgovornu i angažiranu članicu Europske Unije te državu ujednačene razvijenosti svih županija koja čuva svoj prostor, prirodu i kulturnu baštinu, kazala je predstavljajući izborni program Hrvatske demokratske zajednice predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.
Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu predstavila izborni program HDZ-a najavljujući pred prepunom dvoranom pet smjerova razvoja Republike Hrvatske pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice za razdoblje 2011.-2015.
Izborni program ističe da je HDZ vodio Hrvatsku u ostvarenju svih najvažnijih strateških ciljeva: Hrvatska je postala nezavisna država koja je oslobodila svoj državni teritorij, razvila demokraciju, postala članica NATO saveza i završila pregovore o ulasku u Europsku uniju. Nadalje, izborni program ukazuje na to da je HDZ ispunio obećanja o samostalnoj europskoj hrvatskoj državi i postigao zacrtane ciljeve hrvatskog društva čime je Hrvatsku uveo u novo doba. Hrvatska demokratska zajednica u svom programu ističe kako ustrajno i beskompromisno podupire društvene vrijednosti demokršćanskog i narodnjačkog usmjerena, te da će kao temeljne društvene vrijednosti uvijek braniti slobodu, pravdu, društvenu i osobnu solidarnost, socijalnu osjetljivost, jednakost pred zakonom, domoljublje, ljudska prava, obitelj i one vrijednosti koje u suvremenom okruženju štite pojedinca i društvo.
Izborni program stranke obuhvaća pet razvojnih smjerova: za konkurentnu, socijalno odgovornu, pravednu, europsku i ravnomjerno razvijenu Hrvatsku, te za svaki od smjerova navodi detaljne mjere i konkretne aktivnosti.
U pogledu podizanja konkurentnosti, izborni program najavljuje ustavne promjene za ograničavanje deficita i javnoga duga, jačanje porezne discipline te državni deficit umanjen za polovicu do kraja 2013. godine. Program izričito određuje da HDZ neće uvoditi nove poreze već ulagačke olakšice na porez na dobit, te da će nastaviti s rasterećenjem gospodarstva kroz smanjivanje neporeznih nameta. Predviđeno je povećanje neoporezivog dijela dohotka s ciljem da se dohodak u visini životnog minimuma isključi iz oporezivanja porezom na dohodak. Program najavljuje da će se prag za obvezan ulaz u sustav PDV-a udvostručiti, sa sadašnjih 85.000 kuna na 170.000 kuna, a za male poduzetnike s ukupnim prometom nižim od 2,5 milijuna kuna uvest će se plaćanje PDV-a po naplaćenoj realizaciji.
Zapošljavanje je posebno naglašeno u programu. U idućem mandatu, Vlada će pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice poticati novo zapošljavanje na način da će mlade koji prvi puta nalaze zaposlenje, ali i one koji nakon nezaposlenosti dulje od dvije godine nađu zaposlenje, osloboditi plaćanja polovine doprinosa za mirovinsko osiguranje u prvom stupu tijekom prve godine i pol dana zaposlenja. Uz ovu poticajnu mjeru, oslobođenje od plaćanja zdravstvenog doprinosa za prvo zaposlenje produljit će se na 18 mjeseci.
Dodatno, izborni program HDZ-a navodi mjere i aktivnosti koje će HDZ poduzimati u poticanju investicijske klime, a u pogledu državne i javne uprave jamči da će i u sljedećem mandatu nastaviti graditi i razvijati državnu i javnu upravu kao servis građana i gospodarstva.
U poglavlju o socijalno odgovornoj Hrvatskoj kao državi socijalne pravde i kršćanskih vrijednosti, izborni program navodi da neće smanjiti mirovine čija visina ovisi o uplaćenim doprinosima, te da će HDZ-ova vlada omogućiti usklađivanje mirovina s cijenama i plaćama kako bi umirovljenici sudjelovali u rezultatima gospodarskog oporavka. Program najavljuje dovršetak povrata duga umirovljenicima tijekom 2013. godine, kao i da će se umirovljenicima omogućiti ostvarivanje prava na dodatnu zaradu pored mirovine.
Branitelji od Hrvatske demokratske zajednice, prema izbornom programu, mogu očekivati da im se neće smanjivati prava, ali i da će biti donesen Ustavni zakon o pravima branitelja. Dodatno je naglašen nastavak provedbe programa zdravstvene skrbi o suprugama i djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja, HRVI iz Domovinskog rata te hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, kao i provedba programa stambenog zbrinjavanja HRVI i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja izgradnjom stanova i obiteljskih kuća prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. U idućem mandatu će se posebna briga voditi o poticanju daljnjeg osnivanja i razvoja zadruga davanjem potpora i poticanjem njihovog udruživanja u klastere.
U poglavlju Pravedna Hrvatska, HDZ navodi mjere za ostvarenje učinkovitog pravosuđa uz nultu stopu tolerancije na korupciju. Nastavit će se s reformom pravosuđa sustavnim jačanjem neovisnosti, nepristranosti i stručnosti cijelog sustava, te daljnjim razvijanjem informatičke infrastrukture kao preduvjeta za veću učinkovitost i transparentnost. Izborni program najavljuje rješavanje svih starih neriješenih predmeta i osiguranje lakšeg pristupa pravosuđu kroz sustav upravnog sudovanja, kao i osnivanje posebnog suda za radne sporove kako bi oni bili brže riješeni.
U dijelu programa o europskoj Hrvatskoj HDZ upozorava da tijekom prve dvije godine članstva Hrvatska očekuje više od 3 milijarde eura iz raznih programa Europske unije. Kao svoju zadaću u idućem mandatu HDZ ističe osiguravanje brze ratifikacije pristupnog Ugovora i stupanja u članstvo Europske unije. Hrvatska demokratska zajednica će nastavit skrbiti o Hrvatima izvan Hrvatske i u novom mandatu, te će se HDZ zalagati za punu konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i posebnu pozornost posvetiti statusu i dobrobiti hrvatskih manjina u susjednim zemljama.
Program ističe da je ravnomjerno razvijena Hrvatska raznolikih županija, očuvanog prostora, prirode i kulturne baštine Hrvatska kakvu HDZ želi. Posebno se ističe Program Zeleni razvoj Hrvatske - program razvoja proizvodnje i zapošljavanja koji podrazumijeva ulaganja u izgradnju sustava gospodarenja otpadom, zaštitu voda, obnovljive izvore energije, zeleni promet, ekološku poljoprivredu, šumarstvo, održivi turizam, kao i energetski učinkovitu gradnju. Među najavljenim mjerama HDZ-a je i donošenje programa ubrzane geodetske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina i zemljišnih knjiga.
Glede politike regionalnog razvoja HDZ u izbornom programu najavljuje jačanje kapaciteta na središnjoj i lokalnoj razini za pripremu i provedbu projekata za financiranje sredstvima europskih fondova te nastavak projekata izgradnje regionalnih, gradskih i općinskih vodoopskrbnih sustava.
U pogledu mjera u poljoprivredi HDZ najavljuje da će u idućem mandatu Vlada osigurati značajno povećanje poticaja što će povećati konkurentnost naše poljoprivrede, a samim time i značajno povećati proizvodnju hrane što je ujedno i garancija stabilnosti cijena prehrambenih proizvoda za naše građane. U novom mandatu Hrvatska demokratska zajednica nastavit će proces okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta; nastavit će reforme u ribarskom sektoru uz posebni naglasak na socijalni i ekonomski položaj ribara. Izborni program jasno utvrđuje HDZ-ov stav o privatizaciji vodnih resursa u idućem mandatu: privatizacije prirodnih bogatstava Republike Hrvatske nema.
Vladina 131 mjera za gospodarski oporavak
Za kratkoročne, srednjoročne i dugoročne mjere na deset područja detaljno je propisano što sve i tko treba napraviti i koji zakoni i u kojem roku moraju biti promijenjeni ili doneseni

Hina
Program Vlade RH Objavljeno 8.5.2010
Planom provedbenim aktivnosti Programa gospodarskog oporavka hrvatska je Vlada za predviđenu 131 mjeru razradila aktivnosti za njihovo provođenje i zadužila nadležna ministarstva i institucije za njihovo ostvarivanje u utvrđenim rokovima.
Za te je mjere, kratkoročne, srednjoročne i dugoročne, na deset područja detaljno propisano što sve i tko treba napraviti i koji zakoni i u kojem roku moraju biti promijenjeni ili doneseni.
Tako na području fiskalne politike, nakon što je već zakonskim izmjenama ukinute niža stopa tzv. kriznog poreza od 1. srpnja te viša od 31. listopada, prema predloženim izmjenama stopa poreza na dohodak u lipnju slijedi zakonsko reguliranje izmjena poreznog sustava, uključujući ukidanja svih poreznih olakšica u sustavu poreza na dohodak, osim poreznih poticaja za istraživanje i razvoj.
Za lipanj je predviđena i izrada plana smanjenja državnih rashoda.
Također, u tom bi roku trebale uslijediti i izrada zakonskih izmjena kojima bi se ostvarilo smanjenje odnosno uklanjanje neporeznih davanja (pritom se kao prioriteti navode vodni doprinos, doprinos za Hrvatske šume, doprinos HTZ-a, spomenička renta, uz davanje preporuke lokalnoj samoupravi za umanjenje neporeznih davanja iz njezine nadležnosti).
U tijeku je, u pregovorima sa sindikatima, preusmjeravanje izdataka za ovogodišnji regres i božičnicu zaposlenicima javnog sektora u povećanje socijalne naknade i potpore zapošljavanju.
Za lipanj je previđeno i donošenje provedbenih mjera za prodaju udjela u trgovačkim društvima u kojima država ima udjele manje od 25 posto, te za rujan donošenje pravilnika o utvrđivanju početnih cijena.
Rujan je rok za punu primjenu OIB-a te analizu učinkovitosti najznačajnijih horizontalnih državnih potpora, a reforma sustava tih potpora predviđena je za prosinac ove godine.
Donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti s ograničavanjem razine fiskalnog deficita predviđeno je za pak u studenom ove godine.
Do tada treba sačiniti i strategiju upravljanja javnim dugom za 2011.-2013.
Među srednjoročnim su mjerama (do ulaska u EU) i promjene poticaja u poljoprivredi odnosno reforma sustava poljoprivrednih potpora u skladu sa zajedničkom poljoprivrednom politikom EU.
Na području doprinosa države oživljavanju gospodarstva predviđeno je kontinuirano praćenje likvidnosti i održavanja rokova plaćanja do 60 dana te uvođenje rokova plaćanja od 45 dana od 1. siječnja 2011. godine.
Također će se zakonski regulirati, već u lipnju, obveza davanje izjave o nepostojanju poreznog duga prilikom osnivanja novog poslovnog subjekta.
HUP-u će se već ovog mjeseca preporučiti objavljivanje popisa poduzetnika s najvećim dospjelim dugovanjima.
Za lipanj je predviđeno i donošenje programa mjera za pojednostavljivanje poslovanja malih i srednjih poduzeća.
Za reformu sustava gospodarskih komora rok je prosinac ove godine. Kraj ove godine rok je i za reguliranje mjera poticanja investicijskih projekata.
Na području upravljanja državnom imovinom među kratkoročnim je mjerama izrada sveobuhvatne evidencije državne imovine i objedinjavanje upravljanja te donošenje zakona o upravljanju državnom imovinom (rujan) te podzakonskih akata do kraja godine.
Do studenoga bi treba biti donijeta i strategija Vlade o privatizaciji trgovačkih društava u državnom vlasništvu, te u prosincu plan privatizacije tih društava.
Među srednjoročnim mjerama (do ulaska u EU) je i donošenje plana smanjivanja broja zaposlenih u javnim poduzećima za oko 5 posto i zbrinjavanja viška, a sama provedba te mjere naznačena je za četvrti kvartal 2011.
Zadnje tromjesečje slijedeće godine rok je i za izradu plana davanja u koncesiju dijela izgrađene autocestovne infrastrukture
gram Hrvatske Demokratske Zajednice
Još nema progaram







1 komentar:

  1. Pozdrav svima,
    Moje ime je gospodin Rugare Sim. Živim u Nizozemskoj i danas sam sretan čovjek? I rekao sam moje samo da je bilo koji vjerovnik da mene i moju obitelj iz našeg lošeg stanja spasiti, a odnosit će se svaka osoba koja je u potrazi za kredit za njega, on je dao sreću za mene i moju obitelj, i bio je u potrebi za kredit od € 300.000,00 započeti svoj život sve više kao što sam samohrani otac s dvoje djece sam upoznao ovu plemenitu i Boga bojeći se čovjek zajam zajmodavac da mi pomogne sa kreditom od € 300.000,00, on je Bog bojeći se čovjek, ako ste u potrebi za kredit i da će vratiti zajam obratite mu recite mu da je (g, Rugare sim) te se odnose na njega. Kontaktirajte gospodin Mohamed njega putem e-maila (arabloanfirmserves@gmail.com)


    OBRAZAC INFORMACIJE ZA ZAHTJEV
    Ime ......
    Srednji naziv .....
    2) Spol: .........
    3) Potrebni iznos zajma: .........
    4) Trajanje zajma: .........
    5) Država: .........
    6) kućna adresa: .........
    7) Broj mobitela: .........
    8) Adresa e-pošte ..........
    9) Mjesečni prihod: .....................
    10) Zanimanje: ...........................
    11) Koju ste lokaciju posjetili ovdje .....................
    Hvala i pozdrav.
    E-mail arabloanfirmserves@gmail.com

    OdgovoriIzbriši